Nieuws

Diana de Jong complementeert drietal CvB

08-07-2014 door Sensor
Diana de Jong complementeert drietal CvB
Diana de Jong treedt per 1 november aan als nieuw lid van het College van Bestuur van de HAN. Daarmee wordt zoals verwacht de positie opnieuw bekleed door een vrouw.
lees meer »

Studente gaf bijna halve ton uit bij Zalando

07-07-2014 door Sensor
Studente gaf bijna halve ton uit bij Zalando
Je kent het reclamespotje vast wel: de Zalando-man die panisch begint te schreeuwen wanneer iemand de deur opent. Studente Susanne Sinke zette het pas op een krijsen toen ze haar bankrekening zag.
lees meer »

HAN Solarboat eindigt in de middenmoot

07-07-2014 door Sensor
HAN Solarboat eindigt in de middenmoot
Studenten van de HAN zijn met hun 'solarboat' het afgelopen weekend tiende geworden tijdens de Dong Solar Challenge 2014.
lees meer »

Ja, ook jij kunt in de Sensor!

04-07-2014 door Sensor
Ja, ook jij kunt in de Sensor!
Elke twee weken staat de Sensor weer vol met alles wat het studeren en werken op de HAN zo mooi maakt. Dat kunnen we uiteraard niet doen zonder jullie bijzondere verrichtingen, prachtige avonturen, mooie verhalen en bevlogen enthousiasme.
lees meer »

Studenten verkopen boeken voor 55% van de nieuwprijs

04-07-2014 door Sensor
Studenten verkopen boeken voor 55% van de nieuwprijs
Het gros van de studenten verkoopt zijn oude studieboeken. Zij ontvangen hiervoor gemiddeld 55% van de nieuwprijs.
lees meer »

LSVb ontvangt 306 klachten van studenten

06-01-2011 om 14:16:37 door Sensor

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft van december 2009 tot en met oktober 2010 306 klachten binnen gekregen. Studenten dienden de meeste klachten in over de studenten OV- chipkaart. Daarnaast bleek het gebrek aan informatie over de hoogte van het collegegeld voor 2011 veel klachten op te leveren.

Ontevredenheid
De studenten OV- chipkaart die in januari 2010 is ingevoerd, heeft geleid tot een stortvloed van klachten en vragen van studenten. Studenten moesten reiskosten zelf betalen en de chipkaartklantenservice functioneerde slecht. Die raakte gegevens kwijt, was niet op de hoogte van de problemen en liet studenten vaak meer dan tien minuten wachten. 'Door de slechte informatievoorziening en de hoge kosten zijn studenten erg ontevreden over de service van de studenten OV- chipkaart,' aldus een woordvoerder van het LSVb.

Grote verrassing
Voor veel studenten kwam de invoering van het instellingscollegegeld voor de tweede studie als verrassing. Voor een tweede studie moeten ze nu vaak duizenden euro’s meer betalen dan toen zij begonnen. De overheid en de onderwijsinstellingen bleven beide in gebreke met deze informatie. Ook konden veel universiteiten en hogescholen vooraf niet aangeven hoe hoog het collegegeld per 1 september 2010 zou worden.

Klachtenbox
Sinds december 2009 heeft de Landelijke Studenten Vakbond naast de Studentenlijn een Klachtenbox op klachtenbox.net. Studenten kunnen in deze box een klacht deponeren over hun onderwijs, de studenten OV- chipkaart of hun studentenkamer. De LSVb wil door middel van de klachten laten zien waar studenten over klagen, welke ongemakken ze tegenkomen en met welke beslissingen ze het niet eens zijn.
 

Nieuws